Studiekiezers

Bachelor Medische natuurwetenschappen

Hoe zorg je ervoor dat artsen zo snel mogelijk een juiste diagnose kunnen stellen? Hoe maak je de werking van hersenen zichtbaar? En hoe help je patiënten om zo min mogelijk bijwerkingen van een behandeling te ondervinden? In de studie Medische natuurwetenschappen leer je exacte kennis toe te passen op medische problemen. De opleiding combineert geneeskunde met natuurkunde, scheikunde, en wiskunde. Interesse? Kijk dan verder op de site over de bachelor Medische natuurwetenschappen.

Bachelor Natuur- en sterrenkunde

Natuurkunde beschrijft de werkelijkheid op de meest fundamentele manier, waarna de beschrijvingen worden getoetst met behulp van experimenten op elke schaal. De opleiding Natuur- en sterrenkunde aan de VU is zowel theoretisch als praktisch en leert je meer over de toepassingen van natuurkunde. Als student Natuur- en sterrenkunde leer je de achterliggende wetten en principes kennen van verschijnselen om je heen. Nieuwsgierig? Kijk dan verder op de site over de bachelor Natuur- en sterrenkunde.

Bachelor Science, Business & Innovation

De opleiding Science, Business & Innovation (SBI) combineert de natuurwetenschappen met bedrijfs- en sociale wetenschappen en gaat over creatieve vindingen en concepten en hoe je die nieuwe producten naar de markt kunt brengen. De opleiding SBI leid je op tot een professional die bruggen kan slaan tussen het bedrijfsleven en actuele ontwikkelingen in de Energy Science en Life Science. Je leert nieuwe kennis te vertalen naar ontwikkeling en innovatie van commerciële producten en toepassingen. Meer weten? Kijk dan verder op de site over de bachelor Science, Business & Innovation.

Hulp bij kiezen

Om je te helpen een goede studiekeuze te maken organiseren we op de VU verschillende voorlichtingsactiviteiten speciaal voor jou. Of je je nu aan het oriënteren bent, nieuwsgierig bent naar de VU als universiteit of bevestiging van je keuze nodig hebt, er zit altijd wel een activiteit bij die jou verder kan helpen.

Onderstaande activiteiten worden voor alle opleidingen georganiseerd:
-          Open dagen
-          Meeloopdagen
-          Dagje studeren  

Specifieke activiteiten kan je vinden op de site van de bachelors Medische natuurwetenschappen, Natuur- en sterrenkunde en Science, Business & Innovation.