Masterclass

Zit je in 5 of 6 vwo en wil je je verdiepen in de natuurkunde, kom dan een masterclass volgen. Aan de hand van colleges en practica leer je meer over een natuurkundig onderwerp. Een uitblinker in het onderwerp hoef je (nog) niet te zijn, wel verwachten we inzet en interesse van je. Nieuwsgierig? Kijk welke masterclasses er aangeboden worden.

Examenhulp natuurkunde

Zit jij in 6 vwo en kun je wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding van je examen natuurkunde? Neem dan eens een kijkje bij de examenhulp natuurkunde. Studenten van de opleiding Natuur- en sterrenkunde aan de VU hebben de examenvragen van natuurkunde uitgewerkt in korte filmpjes. Stap voor stap kun je zien hoe je een vraag kunt oplossen. In de examenhulp vind je drie verschillende onderdelen:
-          Uitwerkingen van de examens natuurkunde
-          Uitwerkingen van examenvragen gebundeld per onderwerp
-          Theorie bij de verschillende onderwerpen

De examenhulp is de ideale manier om je nog beter voor te bereiden op het eindexamen natuurkunde!

Ondersteuning profielwerkstuk

Het vak natuurkunde biedt je volop mogelijkheden om interessante verschijnselen te onderzoeken voor een praktische opdracht of een profielwerkstuk. Maar dit gaat niet altijd van een leien dakje. Soms heeft je school onvoldoende mogelijkheden om je het onderzoek te laten uitvoeren of heb je extra informatie nodig. Studenten en medewerkers van de afdeling Natuur- en sterrenkunde willen kijken of ze je kunnen ondersteunen bij de uitvoer van je praktische opdracht of profielwerkstuk.

Kick-off Eureka!Cup

Elk jaar verzorgt de afdeling Natuur- en sterrenkunde samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) een van de kick-offs van de Eureka!Cup. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd voor de eerste drie klassen van de havo en vwo. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Jouw natuurkunde of techniek docent kan jullie aanmelden.